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Registros recuperados : 20 | |
1. | | ROZA, L. da F.; SILVA, A. S. da; MIGLIORINI, M. J.; BOTTARI, N. B.; GLOMBOWSKY, P.; BARETTA, M.; TAVERNARI, F. de C.; STEFANI, L. M.; BOIAGO, M. M. Adding diphenyl diselenide in the diets of quails improves the quality of meat. Revista MVZ Córdoba, v. 23, Suppl., p. 6964-6973, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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2. | | TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L. da F.; SUREK, D.; SORDI, C.; SILVA, M. L. B. da; ALBINO, L. F. T.; MIGLIORINI, M. J.; PAIANO, D.; BOIAGO, M. M. Apparent metabolisable energy and amino acid digestibility of microalgae Spirulina platensis as an ingredient in broiler chicken diets. British Poultry Science, p. 1466-1799, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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4. | | TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L. F.; SUREK, D.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D. Apparent metabolizable energy of microalgae (Spirulina sp.) for broilers under different methodologies. In: PSA ANNUAL MEETING, 2016, New Orleans. Abstracts... New Orleans: Poultry Science Association, 2016. p. 131. Publicado em: Poultry Science, v. 95, E-Suppl. 1, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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7. | | TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L. da F.; SUREK, D.; SORDI, C.; RIGO, P. P.; CONTREIRA, C. L.; CUNHA JUNIOR, A. Coeficientes de digestibilidade ileal de aminoácidos de rações fareladas e peletizadas para frangos de corte determinados com diferentes Indicadores. Revista do AviSite, ano 10, n. 115, p. 34-36, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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9. | | ROZA, L. da F.; TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; SORDI, C.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D. Diferentes metodologias na determinação dos valores energéticos de rações fareladas e peletizadas para frangos de corte. In: SEMINÁRIO TÉCNICO CIENTÍFICO DE AVES E SUÍNOS, 16.; FEIRA DA INDÚSTRIA LATINO-AMERICANA DE AVES E SUÍNOS, 2017, Florianópolis. Anais... Florianópolis: Gessulli, 2017. AVESUI 2017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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10. | | TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L. F.; SUREK, D.; SILVA, M. L. B. da; PAIANO, D.; BOIAGO, M. M.; LABINO, L. F. T. Digestibilidade de aminoácidos de microalga spirulina platensis para frangos de corte. In: CONFERÊNCIA APINCO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA AVÍCOLAS, 2016, Campinas, SP. Anais... Campinas: FACTA, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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12. | | TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; FORNAZIER, R.; SORDI, C.; LORENZETTI, W.; ROZA, L. da F.; LIMA, J. F. Fibra termoprocessada de mandioca como melhorador de peletes de ração para poedeiras. In: CONFERÊNCIA APINCO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA AVÍCOLAS, 2017, Campinas, SP. Anais... Campinas: FACTA, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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13. | | MEZZALIRA, J. C.; FONSECA, L.; MEZZALIRA, C. C.; ROZA, L. da F.; PAGANI, L. C.; EBBING, M. A.; GENRO, T. C. M.; CARVALHO, P. C. de F.; BREMM, C.; ARRUDA FILHO, R. S.; CORREIA, L. H. S.; CANGIANO, C. Handling time and bite mass mechanisms in large herbivores: contrasts between sward structure and grazing methods. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 22., 2013, Sidney. Revitalising grasslands to sustain our communities: proceedings. New South Wales: MCI Australia, 2013. p. 1169-1170. Editors David L. Michalk, Geoffrey D. Millar, Warwick B. Badgery, Kim M. Broadfoot. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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14. | | ROZA, L. da F.; TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; SORDI, C.; ALBINO, L. F. T.; PAIANO, D.; BOIAGO, M. M.; PETROLLI, T. G.; CUNHA JUNIOR, A. Metabolizable energy and amino acid digestibility of mash and pelleted diets for broilers determined under different methodologies. Animal Feed Science and Technology, v. 235, p. 1-7, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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16. | | MIGLIORINI, M. J.; BOIAGO, M. M.; STEFANI, L. M.; ZAMPAR, A.; ROZA, L. F.; BARRETA, M.; ARNO, A.; ROBAZZA, W. da S.; GIURIATTI, J.; GALVÃO, A. C.; BOSCATTO, C.; PAIANO, D.; SILVA, A. S. da; TAVERNARI, F. de C. Oregano essential oil in the diet of laying hens in winter reduces lipid peroxidation in yolks and increases shelf life in eggs. Journal of Thermal Biology, v. 85, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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17. | | MEZZALIRA, J. C.; FONSECA, L.; BONNET, O.; MEZZALIRA, C. C.; ROZA, L. da F.; PAGANI, L. C.; GENRO, T. C. M.; CARVALHO, P. C. de F. Relationship between grazing jaw movements and time per bite in cattle: effect of sward structure and grazing methods. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 22., 2013, Sidney. Revitalising grasslands to sustain our communities: proceedings. New South Wales: MCI Australia, 2013. p. 1188-1189. Editors David L. Michalk, Geoffrey D. Millar, Warwick B. Badgery, Kim M. Broadfoot. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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18. | | MIGLIORINI, M. J.; ROZA, L. da F.; ROBAZZI, W.; GALVÃO, A. C.; ZAMPAR, A.; SILVA, A. S. da; TAVERNARI, F. de C.; BOIAGO, M. M. Uso do óleo essencial de orégano na alimentação de poedeiras diminui peroxidação lipídica em ovos. Avicultura Industrial, Itu, ed. 1259, ano 108, n. 9, p. 16-18, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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19. | | ROZA, L. da F.; TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; SORDI, C.; SILVA, M. L. B. da; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D. Valores de energia metabolizável aparente e digestibilidade de aminoácidos de microalga (Spirulina platensis) para frangos de corte. In: SEMINÁRIO TÉCNICO CIENTÍFICO DE AVES E SUÍNOS, 16.; FEIRA DA INDÚSTRIA LATINO-AMERICANA DE AVES E SUÍNOS, 2017, Florianópolis. Anais... Florianópolis: Gessulli, 2017. AVESUI 2017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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20. | | ROZA, L. da F.; TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; SORDI, C.; SILVA, M. L. B. da; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D. Valores de energia metabolizável aparente e digestibilidade de aminoácidos de microalga (Spirulina platensis) para frangos de corte. Avicultura Industrial, Itu, ed. 1269, ano 108, n. 8, p. 52-56, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 20 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
19/09/2019 |
Data da última atualização: |
18/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
RASBOLD, G. G.; McGLUE, M. M.; STEVAUX, J. C.; PAROLIN, M.; SILVA, A.; BERGIER, I. |
Afiliação: |
GILIANE G. RASBOLD, UEM; MICHAEL M. McGLUE, UNIVERSITY OF KENTUCKY; JOSÉ C. STEVAUX, UEM/UFMS; MAURO PAROLIN, UFMS; AGUINALDO SILVA, UFMS; IVAN BERGIER TAVARES DE LIMA, CPAP. |
Título: |
Sponge spicule and phytolith evidence for Late Quaternary environmental changes in the tropical Pantanal wetlands of western Brazil. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology, v. 518, p. 119-133, 2019. |
DOI: |
10.1016/j.palaeo.2019.01.015 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The environmental history of the central Pantanal wetlands of western Brazil is inferred for the last 19 kyrs based on a multi-indicator paleolimnological analysis of a sediment core from Lake Negra. The core, dated by 14C and OSL, shows variations in the abundance, diversity, and preservation of sponge spicules and phytoliths through time, consistent with changing aquatic environments. In the late Pleistocene, Lake Negra was influenced by a strong monsoon and fluvial depositional processes, whereas in the Holocene, there was a drier interval where the lake was more isolated on the floodplain. Hiatuses in the stratigraphy resulted from both wet and dry conditions, through fluvial channel scour or subaerial exposure of the lake floor, respectively. Data suggest that floodplain lakes in the Pantanal wetlands and similar riverine wetlands respond in a complex and, at times, indirect manner to climate change, and the dynamics of the adjacent fluvial system must be accounted for when interpreting paleohydrology and vegetation patterns. |
Thesagro: |
Ecologia; Lago; Mudança Climática. |
Thesaurus NAL: |
Climate change; Lakes; Paleoecology; Wetland conservation. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202331/1/Sponge-spicule-and-phytolith-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 01896naa a2200277 a 4500 001 2112334 005 2019-11-18 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.palaeo.2019.01.015$2DOI 100 1 $aRASBOLD, G. G. 245 $aSponge spicule and phytolith evidence for Late Quaternary environmental changes in the tropical Pantanal wetlands of western Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe environmental history of the central Pantanal wetlands of western Brazil is inferred for the last 19 kyrs based on a multi-indicator paleolimnological analysis of a sediment core from Lake Negra. The core, dated by 14C and OSL, shows variations in the abundance, diversity, and preservation of sponge spicules and phytoliths through time, consistent with changing aquatic environments. In the late Pleistocene, Lake Negra was influenced by a strong monsoon and fluvial depositional processes, whereas in the Holocene, there was a drier interval where the lake was more isolated on the floodplain. Hiatuses in the stratigraphy resulted from both wet and dry conditions, through fluvial channel scour or subaerial exposure of the lake floor, respectively. Data suggest that floodplain lakes in the Pantanal wetlands and similar riverine wetlands respond in a complex and, at times, indirect manner to climate change, and the dynamics of the adjacent fluvial system must be accounted for when interpreting paleohydrology and vegetation patterns. 650 $aClimate change 650 $aLakes 650 $aPaleoecology 650 $aWetland conservation 650 $aEcologia 650 $aLago 650 $aMudança Climática 700 1 $aMcGLUE, M. M. 700 1 $aSTEVAUX, J. C. 700 1 $aPAROLIN, M. 700 1 $aSILVA, A. 700 1 $aBERGIER, I. 773 $tPalaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology$gv. 518, p. 119-133, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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